GLÖMT DITT LÖSENORD?

*

Vårt team

petru

Petru Van Zyl – Grundare

Petru van Zyl-Bouffard är en av Sydafrikas ledande hudterapeuter med över 17 års erfarenhet. Petru är även forskare och författare till något av det mest erkända och inflytelserika utbildningsmaterial som används och appliceras i mer än 28 länder idag.

Det hela började med erfarenheterna från hennes egen paramedicinska klinik, där hon skaffade sig praktiska kunskaper som omfattade alla aspekter av professionell hudvård, framför allt med fokus på cosmeceutical hudvård i form av appliceringar och behandlingar.

Under sitt yrkesverksamma liv har Petru skaffat sig stora erfarenheter genom arbete i Sydafrika, Australien, Nya Zealand, Förenade Arabemiraten, Brasilien, Storbritannien, Ryssland, Skandinavien och ett flertal andra länder i Europa och Asien. Under det senaste årtiondet har hon aktivt forskat, inte bara på de senaste trenderna utan även med kunskap om den allra senaste informationen om kosmetisk kemi, vilket har ökat hennes entusiasm för att utveckla behandlingar av medicinsk inriktning.

De stora framstegen på det här området har fångat hennes intresse och hon har fått en mängd erfarenheter och stor kunskap genom sitt samarbete med internationellt erkända opinionsledande dermatologer, plastik- och estetiska kirurger.

Många personer har haft ett viktigt inflytande över Petrus yrkeskarriär, något som har bidragit till hennes framgångar inom den professionella hudvården idag. Några av dem är Hennie Roos, MD, plastikkirurg, Aubrey Parsons, PhD, professor i hudvetenskap och hennes man Fernando Bouffard, PhD, doktor i galenisk vetenskap och teknik.

fernando

Fernando Bouffard, PhD - Medgrundare

Fernando Bouffard: Utbildad till farmaceut vid universitetet i Barcelona, Spanien, där han därefter tog sin master-examen och senare doktorerade i galenisk farmaci och farmaceutisk teknologi. På universitetet i Barcelona fick han förtroendet att starta den första pilottillverkningen av semisolider, något som många forskare drar nytta av idag vid utveckling av nya avancerade formula.

Följande år skaffade sig Fernando utökade kunskaper och forskade kring, utvecklade och tillverkade kemiska peeling-produkter, intradermala lösningar, kosttillskott och estetiska formula för huden, detta i både Europa och Sydamerika.

Personer som har haft en stark påverkan på Fernandos utveckling som forskare och som har bidragit till hans internationella framgångar inom den medicinska estetiken är bland andra, Jose Luis Cisneros, MD, och Ramon Singla, MD, dermatologer från Spanien, och Victor Garcia, MD, estetisk kirurg från Venezuela.

Fernando har engagerat sig i studier av transdermalt leveranssystem och har gjort unika upptäckter angående formula, som idag har en påtaglig inverkan på hur forskningen på det här området utvecklas i världen.

Laboratoriet som är ansvarigt för alla nya innovativa upptäckter är familjeägt och grundades i slutet av 1800-talet av apotekare Don Antonio Fita Trias (PhD), farfars far till Fernando. Än idag bygger forskningen på decennier av kombinerade erfarenheter, särskilt inom klinisk och kosmetisk dermatologi. Man arbetar även regelbundet som konsulter och rådgivare åt mer än 10 världskända tillverkare av medicinskt estetiska produkter.

Fernando har hållit mer än 150 föredrag om estetisk medicin på konferenser runt om i världen. Han har grundat den första internationella Skin Academy i Barcelona, där han undervisar i histologi, biokemi, kosmetisk kemi och medicinsk estetik tillsammans med ett antal internationellt framstående forskare och läkare inom dermatologi, plastisk och kosmetisk kirurgi, estetisk medicin och hudterapi.

UPP